ΠΩΣ ΚΟΝΣΕΡΒΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΡΟΦΕΣΓεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα και τα μπουκάλια με το φαγητό που θέλουμε να κονσερβοποιήσουμε. Προσέχουμε τα βάζα και οι τροφές να έχουν την ίδια θερμοκρασία. Αν το ένα είναι ζεστό και το άλλο κρύο, τότε το βάζο θα ραΐσει και στη συνέχεια σπάσει.

Γεμίζουμε τα βάζα αφήνοντας περιθώριο 5 χιλιοστών από το χείλος τους.

Σκουπίζουμε με χαρτί τις στροφές των βάζων προκειμένου να απομακρύνουμε κάθε ίχνος υγρού. Βιδώνουμε τα καπάκια και σιγουρευόμαστε ότι έχουν σφραγίσει σωστά.

Τοποθετούμε τα βάζα πάνω σε μια μεταλλική σχάρα μέσα σε μια βαθιά κατσαρόλα. Η σχάρα θα εμποδίσει τα βάζα να έρθουν σε απευθείας επαφή με τη βάση της κατσαρόλας και θα βοηθήσει το φαγητό να μαγειρευτεί ομοιόμορφα.

Γεμίζουμε την κατσαρόλα με νερό μέχρι να καλυφθούν τα βάζα κατά 5 εκ. Βράζουμε για 10 λεπτά, στη συνέχεια, τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τα τοποθετούμε επάνω σε μια πετσέτα. Περιμένουμε 24 ώρες, τα βάζα πρέπει να έχουν κρυώσει τελείως πριν την τελική αποθήκευση.

Ελέγχουμε τα καπάκια των βάζων. Πρέπει να έχουν στην επιφάνεια τους μια μικρή εσοχή. Αν δεν υπάρχει εσοχή , τότε ίσως η κονσερβοποίηση δεν έχει πετύχει. Ανοίγουμε τα συγκεκριμένα βάζα και καταναλώνουμε το περιεχόμενο άμεσα ή το διατηρούμε στο ψυγείο.

FOODS AND SUPERFOODS

Advertisements

2 thoughts on “ΠΩΣ ΚΟΝΣΕΡΒΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΡΟΦΕΣ

  1. […] Σε μια ψηλή κατσαρόλα, που ξεπερνά σε ύψος τα βάζα στρώνουμε μια πετσέτα ή τοποθετούμε μια σχάρα. Τοποθετούμε όρθια τα βάζα μας και ρίχνουμε νερό τόσο όσο να φτάσει στο 1/3 του ύψους τους. Βράζουμε για 10’, μετράμε τον χρόνο αφού αρχίσει ο βρασμός, και στη συνέχεια αποσύρουμε την κατσαρόλα απ’ τη φωτιά και μεταφέρουμε τα βάζα όρθια, επάνω σε καθαρή πετσέτα. (Βλ. πως κονσερβοποιούμε τροφές) […]

    Μου αρέσει!

  2. […] Διατηρούμε στο ψυγείο ως και τρείς ημέρες ή στην κατάψυξη για τουλάχιστον τρείς μήνες. Αν προτιμάμε να διατηρήσουμε τη σάλτσα στο ντουλάπι, ακολουθούμε τη μέθοδο της κονσερβοποίησης τροφών […]

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s